Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Öppet pris på journalistik i Danmark

| Inga kommentarer

Det första numret av Danska journalistförbundets frilansmagasin Agent tar upp prisfrågor. Som ett sätt att belysa ämnet redovisar redaktionen hur mycket de betalt för sitt inköpta material med gula prislappar under varje artikel. Tre fotografiska porträtt: 7 500 DKR (9 300 SEK).

Tidningen finns att läsa online, och det är inte utan att jag hoppas att någon på Svenska journalistförbundet följer länken. För medan Danska journalistförbundet arbetar för att få frilansar att förstå vikten av god prissättning och att upprätthålla upphovsrätten är frågan i Sverige mest om frilansar överhuvudtaget har någon nytta av facket. Den 28 november är det stor debatt om just detta i Stockholm.

Nyheten via Danska Pressefotografförbundet.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.