Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

En bild värd att kalkera

| Inga kommentarer

Vi leds av inre bilder, tror ni inte? Vi tror att vi tänker att vi vill ha det på ett visst sätt, men i själva verket försöker vi kalkera av bilder som kanske en gång varit yttre men nu blivit inre.

När jag ser Pat Wellenbachs fotografi av Richard Ford i morgontidningen så snäpper det till och jag inser att den bilden har samma förlaga som en bild som jag har om hur jag vill leva. En hemmajobbare med integritet och pondus. För inte kan ni väl se honom i ett kontorslandskap?

Å andra sidan är Richard Ford författare. I Sverige kan ungefär hundra författare överleva på vad de skriver. För en roman får man i snitt mellan 25 000 och 30 000 spänn. Arbeta med en bok i ett halvår och du har en månadsinkomst på 5 000. Lägg två år på verket och du kommer ner i 1 250 i månaden.

Man kan inte leva ut alla sina bilder. Uppenbarligen.

[Mycket snack om ekonomi på sista tiden. Jag har förklarat varför här.]

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.