Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Sextonochfem i månaden

| 3 kommentarer

Metros jobbilaga idag: Medellönen för fotografer i Sverige är 23 800. Det blir 16 500 att leva på. Det framgår inte om frilansfotografer är med i beräkningen.

Om detta tycker jag ingenting, för jag har fortfarande åsiktsransonering.

3 kommentarer

  1. Okej, min åsikt är att det lät väl okej. Nån annan där emot?

  2. Ska det sen räknas av uppgraderingar, nyinvesteringar i utrustningen och vidareutbildningar?
    Såg en undersökning om skillnader i timarvode hos olika fotografer, minns inte var, men differansen var stor. mellan 350 – 3000 kr/tim om jag nu minns rätt?

  3. Nä, det där gällde anställda fotografer vad jag förstod.
    I kommentarerna till ett annat inlägg tyckte Adam Haglund att man måste fakturera omkring 50000 för att få ut omkring 17000 efter skatt. Det låter som en rimlig beräkning för en frilans. Sedan beror det förstås mycket på vilken typ av fotografi vi pratar om. Jag känner fotografer som har köpt digitalbakstycken för en kvarts miljon.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.