Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Åsiktsransonering

| 2 kommentarer

Anledningen är åsiktsransonering. Det är därför det varit en aning glesare mellan inläggen på Räta linjen senaste veckan.

Åsikter är lätt. Man lägger sitt filter över världen – hela geggan om vad man hört, sett, tänkt och sagt under alla år – och tar sikte på en tidningsartikel, en lapp i tvättstugan eller någon stackars granne och så bränner man iväg. Det krävs inte mycket. Opinions are like assholes, som dom säger. Everybody’s got one.

Men nu jävlar är det ransonering. Är trött på mitt mässande, vill lyssna mer och prata mindre. Och jag förstår varför många författare är så tystlåtna privat – att vädra åsikter torkar ut systemet. Varje gång man öppnar käften så definierar man sig själv. I det offentliga livet vill jag ha tillbaka mitt journalistjag. Den som är nyfiken och vill veta – inte den som står och berättar för alla hur det är.

Kruxet nu är; vad blir kvar när man tar bort åsikterna? Vet inte. Privatlivet håller jag helst till största delen privat. Goda råd? Kanske. Vi får se. En åsiktsfri blogg? Det kanske inte ens går?

2 kommentarer

  1. Du kan få några åsikter av mig. Jag har en liten samling jag inte använder så ofta som du kan få överta. ;-)
    Kanske bloggarnas framtid ligger likt mainstream-musikens stjärnor, i att man köper färdiga åsikter (i stället för låtar), av andra.
    Men fram tills dess kan jag bjussa!

  2. Låt höra, vad har du att erbjuda?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.