Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Chimptumme

| 6 kommentarer

Lunchade med Pawel Flato och Adam Haglund igår för att prata bildjournalistiksajt. Adam är den mest målinriktade av oss. Han pratar minst och gör mest. Imorgon ska han träffa Lina och Linda och dra allt en gång till. Han är navet.

Pawel hade plåtat analogt i veckan. Han såg inga som helst fördelar med det, förutom att han kan använda negativen för att göra kopior med traditionell kemisk mörkrumsteknik.

Under sin resa bakåt i fotohistorien upptäckte Pawel att han utvecklat evolutionen försett honom med chimptumme. När han tagit några rutor med sin Canon F1 letade tummen på eget initiativ efter chimpknappen.

När han berättade det höll han upp höger tumme och viftade lite med den.

– Jaha, så du kör Canon, sa jag.

– Va?

– Nikon har chimpet till vänster.

6 kommentarer

 1. Men chimpknappen sitter väl på vänster sida på Canon också? För du menar väl knappen med en ”play”-symbol…?

 2. Jaha, där rök mina hårt ihoptjänade sherlockpoäng. Till mitt försvar vill jag säga att Pawel inte sa emot mig. Inte för att han höll med heller, men…
  Suck.

 3. ”Elementärt, min käre Watson” =)

 4. Göran, vad är kotym angående ändringar i inläggen i bloggvärlden?
  Ser att du har kvar ändring detta inlägg.
  Jag valde att ha kvar en del som var fel och lägga till en uppdatering i mitt inlägg om Årets Bild på min blogg.
  Ville ju egentlige ta bort det som var fel när jag ett par dagar senare upptäckte det men det kändes fel.
  Du som är en erfaren bloggare, vad gäller?

 5. Vet faktiskt inte riktigt. Jag har kopierat överstrykningsmetoden av Mattias Karlsson, som bloggat mycket mer än jag. Tycker den är rätt snygg. Sen gillar jag när bloggen ser ut lite som ett hafsverk, det får inte vara för snyggt.
  Att man ska markera ändringar tycker jag personligen är rätt givet. Den exakta metoden är väl mindre viktig?
  Kanske Adam kan stämma in i den här diskussionen om han läser detta?

 6. Adam stämmer in men vet inte riktigt vad han tycker. Låter som Görans resonemang ovan är vettigt. Vi kör på det!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.