Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Onda, nödvändiga bilder

| Inga kommentarer

Vaknar med gårdagens stora nyhetsbild på näthinnan, har jag drömt om den?

På gatan den döende japanske videojournalisten Kenji Nagai. Militärer i flipflops och med sköldar av rotting. En flyende folkmassa. Två som försöker hjälpa en som fallit.

Många tidningar har beskurit bilden. I Metro bara den skjutne journalisten och militären med sitt automatgevär. I flera amerikanska nättidningar bara den flyende folkmassan – mordet är av någon anledning bortklippt. Jag är glad att min morgontidning har omdömet att visa den i sin helhet, och i stort format. Den äter sig fast på ett sätt som ord aldrig kan göra.

Och det är så ledsamt att det varje dag sker så mycket i världen som gör att den här sortens bilder oundgängliga. Bilderna som plötsligt gör det obegripliga… inte begripligt, men i varje fall omöjligt att blunda för.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.