Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

The Thing är tillbaka

| 3 kommentarer

Thething

Eva-Teréz Gölin tyckte så synd om mig för att jag tappat mobilen att hon mejlade mig det där pappersrådet jag frågade efter. Harman ska jag titta efter. De har kommit med något nytt som enligt uppgift ska vara som ilfordpapper, fast minus silvret då. Misstänker att det är papperet som fått benämningen GLOSS FB AL. Profiler för en hel del skrivare finns på deras webb.

Annars håller jag mest på att psykologiskt bearbeta det faktum att min hand har tagit rollen av the Thing (för er som kan referera till familjen Adams) i videon jag arbetar med just nu för distanskursen i bildbehandling. Samtidigt gläder det mig naturligtvis att jag kan använda mig själv som dåligt exempel på hur man kan sitta i förhållande till kameran när jag ska prata webbteve med andra journalister.

Fast jag behöver inte vara orolig. Mikkel Ørstedholm, som syns på bilden, blir inte alls rädd utan pratar väldigt samlat och begripligt om hur ljus och kontrast påverkar bildupplevelsen. Om du är en av våra tolvhundra digitalbildelever så kan du se filmen i sin helhet ikväll efter åtta.

Och min sambo hälsar att talsynteserna faktiskt blivit väldigt, väldigt bra på senare år.

3 kommentarer

  1. Varför har du bilder i bloggen? Det ser ju riktigt bra ut,,,hoppas du mår bra annars,,,ska du inte göra en ny intervju snart om skidåkning, fotografi och kärlek,,,de eviga temana?
    herr berg

  2. Jag har bilder i bloggen för att inte mitt bloggwebbhotell(?) ger tillräckligt med bandbredd för video. Nästa gång jag intervjuar dig blir det på film (tejp då). Text och stillbild är såååå ute.
    Beträffande eviga teman kan jag hålla med om fotografi och kärlek, men skidåkning?

  3. Nu var det ett bra tag sedan jag testade någon talsyntes, så de har säkert blivit bra mycket bättre sedan dess …
    För övrigt är jag inte ett dugg avundsjuk på din beställda D3 – det var inte alls därför jag omnämnde dig i min fåniga blogg ;)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.