Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Sååååå jävla nittiotal

| Inga kommentarer

– Jag vill inte kommentera publiceringen. Jag vill enbart säga att det är en jäkligt bra bok, och den här typen av böcker kommer det bara att bli fler av. Det är lika bra att folk vänjer sig, och för mig är diskussionen om det är roman eller självbiografi helt ointressant.

…sa Kristoffer Leandoer, förläggare på Bonniers i dagens Svenska Dagbladet angående utgivningen av Myggor och tigrar.

Nä, precis. Det finns ingen objektiv sanning längre. Det är såååå jävla nittiotal. Är det sant för dig så räcker det. Allt är ändå subjektivt. Ös på med det jävla kloningsverktyget bara.

Ett annat starkt, och i mitt tycke snäppet mer intelligent, inlägg i kloningsdebatten är dataspelet Bioshock. Där får man se hur kul det blir när DNA-kloning blir allmängods.

Bioshock

Spelet är så bra att det fick mig att tänka på vad min bekanting Henrik Arnstad skrev i En liten bok om spel redan på 90-talet.

När jag jobbade på dataspelstidningen Interface och tillvaron blev alltför sorgsen kunde jag
överväga självmord. Men jag brukade tänka:
– Tar jag livet av mig missar jag ju framtidens dataspel.

Bioshock är ett av de där spelen. Bättre än film. Bara röstskådespeleriet håller betydligt högre klass än det mesta som pumpas ut från Hollywood nuförtiden.

Litenbokomspel

För er som i likhet med mig gillar bra dataspel: Henriks bok är fortfarande läsvärd och finns numera att ladda ner gratis på nätet. Med upphovsmannens tillstånd och allt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.