Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Inga mer pampers för dig, Mister

| 3 kommentarer

PampersSjåpa dig inte, vad betyder tre kilo hit eller dit?

MITT UPPDRAG att göra videoinslag till Högskolan i Jönköping utvecklar sig till att bli ett av de bästa på länge. Jag har bokat intervjuer med Gerry Johansson, Mikkel Ørstedholm (Nordens fotoskola), Per Lindström (nybliven adjungerad professor) och Eva-Teréz Gölin (se inlägget nedan). Och det är bara början. Fler intressanta människor är på gång, det gäller bara att hitta tider. Det slår mig än en gång vilket privilegium det är att arbeta som journalist.

Samtidigt börjar jag oja mig för att släpa alla videogrejor land och rike runt. Ett tungt as till stativ, fyraochetthalvt kilo, är ett måste. Kameran ser så ömtålig ut med alla sina små knappar och switchar att jag först tänkte att jag skulle bädda ner den i en hård peliväska med skumgummiinredning. Men när jag vägde alla prylarna igår visade sig att väskan vägde lika mycket som allt jag la ner i den (kameran, mickarna, närbildslinsen och extraband). Av sammanlagt 13,8 kilo prylar var 4,5 kilo väskor.

Jag tror att kameran får nöja sig med lite mindre pampering och att stativet får klara sig utan väska. Men det tar emot, Satchler skickar med jättefina väskor (1,5 kilo) till sina stativ. Och den där peliväskan får mig att känna mig som Tommy Lee Jones i Men in Black. Ungefär. Men det får bli i ett annat liv.

Jag förmodar att det blir en gammal skrynklig canvasväska till slut. Igen.

3 kommentarer

 1. Skit också, jag har lurat mig själv. Mjuka väskor väger ju i stort sett lika mycket.
  Aargh, jag som bara ville ha en lätt(!) lösning.

 2. IKEA’s plastväskor är inte att tänka på?…. nja.. kanske innehållet är lite för värdefullt för att packas i dom men håll med om att vikten skulle reduceras betydligt ;)
  Kanske om man packade ner en massa bomull med kameran och annan utrustning!
  Aja… det är det som är det stora minuset med filmmediumet… det väger betydligt mer än vad stillbildsfotograferna behöver släpa på (iaf i normalfallen)
  Se det med possitiva ögon Göran, nu behöver du ju inte investera i något gymkort den här terminen! fast kiropraktorn kan visserligen göra sig en hacka istället. ;)
  / Jörgen

 3. Där sa du något. Ikeakassar kan nog minska stöldrisken en gnutta också, plus att jag får plats med kamera och stativ i samma.
  Bomull i och för sig… men jag tänkte att om man fyller kassen med popcorn så har man också något att bjuda på efter genomförd intervju.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.