Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Fotofeber tar bort lånad bild

| 2 kommentarer

…fortsättning på detta inlägg.

Roger Åberg på Fotofeber skriver att det är självklart att de ska be om tillåtelse innan de publicerar bilder och att han nu kollar upp varför inte detta skett.

Så, om ni i fortsättningen vill se min Nikon D200 i latexväst så får ni vara så goda och komma till min blogg.

För min del är det hela därmed utagerat, men jag är också en osedvanligt mjuk typ. Eller, som Mattias Karlsson skrev i en kommentar till ett annat inlägg: Fotografer är mjuka, redaktörer är hårda.

Det hindrar inte att jag med spänning följer utvecklingen kring Thomas faktura.

UPPDATERING: Fotofebers redaktion går nu också igenom alla äldre notiser för att i efterhand kontakta fotografer som kan ha råkat ut för olovliga bildlån.

Tja, vad kan man säga mer än att det verkar bli en hyfsad dag för upphovsrätten. Och allt tack vare att Thomas blev sur. Grinighet är underskattat.

2 kommentarer

  1. Bra Thomas och Göran att ni tar upp det här. Själv har jag haft några bilder publicerade på Fotosidan, men alltid frågats först, och då har jag lånat ut gratis.
    Men frågan är om gratis är godast, egentligen. Jag blir alltmer skeptisk till det. Ens bilder har ett värde, och om man skänker bort dem så signalerar man att de är värdelösa.
    Sedan har vi ju bloggträsket. Jag hittar ständigt mina bilder på olika privatpersonsbloggar. Ska jag orka bry mig?

  2. Vet ni vad som skulle vara praktiskt? Om alla som driver en blogg hade vettiga, trevliga foton som man smidigt kan tanka ner när man vill länka till dom.
    Annars blir risken att blogginlägg bara innehåller ett foto om informationen kommer ifrån pressmeddelanden.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.