Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Moblogging med riktig kamera

| 6 kommentarer

Ett par stödanteckningar:

• Mobiltelefonen i filmen heter Nokia N95 (nej, jag är inte sponsrad av Nokia). Jag har inte testat med några andra och avser inte att göra det heller. Det här var ett arbetssätt som jag utvecklade för eget behov men gärna delar med mig av.

• Maximal storlek på minneskorten är 2 gigabyte (begränsas av N95).

• Jag har inte haft tillfälle att undersöka hur stora jpeg-bilder Nokian kan hantera. Åtta megapixel från en Ricoh GR D är det mesta jag prövat.

• Micro-SD kostar ungefär lika mycket per gigabyte som vanliga SD-kort.

• Det är Panasonic som gjort SD-CF adaptern som jag nämner i filmen. Scandinavian Photo (nej, jag är inte sponsrad) har den.

6 kommentarer

 1. Coolt. Jag som precis börjat skicka e-post via min mobil. Ska kolla upp om det fungerar att bildblogga med kombination Nokia E61 och Nikon D70s. :)
  Schyst instruktionsfilm. Tumme upp.

 2. Väldigt lågt ljud i filmen. Har du sett CF/Wifikort användas någon gång, de verkar också spännande för att göra liknande moment.

 3. Hej Calle
  Jag kollade på det och upptäckte att jag tabbat mig med ljudet, det hörs tyvärr bara i vänster kanal.
  Volymen ska det inte vara något fel på, men du kanske har förskjutit balansen mellan dina högtalare åt höger?

 4. Calle igen: Jag har skumläst om wifilösningar, men de faller på täckningen. Såvitt jag förstår måste man befinna sig vid en wifi hotspot för att kunna mejla.
  För att mobilmejla räcker vanlig GSM-täckning.
  Jörgen: Lycka till. Det vore kul att få höra hur det går.

 5. Tack Göran.
  Det verkar dock skita sig direkt. Panasonics adapter mellan SD och CF verkar inte vara lätt få tag i längre, enligt hyfsat säkra källor.
  Adaptern finns inte i lager och inleveransdatum är okänt.

 6. Nu har Scandinavian Photo börjat sälja adaptrar igen. Men inte med Panasonicmärkning, utan något annat, mer okänt. Fast funktionen är densamma – man kan använda SD-kort i CF-kortplatser.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.