Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Vad var det jag sa?

| Inga kommentarer

Getingar

I frågan om getingarnas existensberättigande hittade jag oväntat snabbt understöd från Lars-Åke Janzon, doktor i zoologi vid Naturhistoriska riksmuseet i en artikel i Svenskan idag.

Värmebrist = getingbrist (de stannar inne i boet och mumsar på sina egna larvers matförråd istället för att vara ute och jaga, inte olikt min egen familjs beteende vid regn) = överskott på flugor och larver = fara för fruktträd och buskar.

Sen kan jag inte annat än glädjas åt Lars-Åke Janzons reflektion att getingbristen är extra tråkig, eftersom ”vi som är intresserade av djur och natur kan missa en stor attraktion i sommar”. Att glädjas åt det lilla är en gåva. Nu blir det till att gå upp en svårighetsgrad och försöka uppskatta överskottet av tvestjärtar, myggor, sniglar och fästingar istället.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.